Rosie’s Amsterdam
Restaurant Rosie’s Amsterdam is een lekker eigenzinnig tentje aan de Amsterdamse Rozengracht. Eigenaren Tom Barrett en Rachel-Ann Moestadja leerden elkaar kennen in de keuken van restaurant Bridges. Niet alleen werden de twee verliefd, met Rosie’s creëerden ze een zaak om verliefd op te worden.
Een beetje verliefd
Het draait hier om mooie producten en simpele bereidingswijzen, naar voorbeeld van restaurant Rochelle Canteen in Londen: een bron van inspiratie voor het duo. Ook daar draait het om mooie, simpele gerechten, geserveerd in een warme, persoonlijke sfeer. Zo’n tent waar je op slag een beetje verliefd op wordt.
Wat staat er op de kaart?
Dat maakt de kaart lekker divers. Denk aan verse artisjok met mosterdvinaigrette, shiitake met monniksbaard en zachtgekookt ei, tomaat met bottarga en rauwe vis van de dag. Prijzen liggen tussen de € 3,- en € 17,- euro per gerecht.
Ook leuk dat Rosie’s een paar Franse klassiekers op de kaart heeft, zoals bloedworst met appel, gestoofd konijn met bier en mosterd en kippenlevers met Madeira op toast.
Niet naar huis zonder toetje
Ook de afdeling toeten moet je hier even checken: Rachel-Ann werkte niet voor niets aan de patisserie bij Bridges! Eet hier madeleines met aardbeienconfiture, amandelpannacotta met kersen, of een verdraaid mooi toetje in de vorm van huisgemaakt softijs met verschillende toppings.
Je mag bij Rosie’s Amsterdam langskomen van woensdag t/m maandag tussen 18:00 en 22:00 uur. Op vrijdag t/m zondag is er ook lunch tussen 12:00 en 15:00 uur.