Restaurant Morille in Koudekerke serveert alleen eten dat écht uit Zeeland komt
Heb je weleens rendiermos gegeten? Zo niet, dan moet je bij het deze maand geopende restaurant Morille in Koudekerke, Zeeland zijn. Morille betekent paddenstoel, en dat is niet voor niets: eigenaar Dennis Willems plukt graag zijn eigen paddenstoelen in de natuur. En andere dingen, zoals onkruid, sparrentakken en dennenappels. We kunnen veel meer dingen eten dan we denken, weet hij, als we ze maar goed bereiden.
Het is dan ook geen wonder dat restaurant Morille de meeste gerechten maakt met producten uit de natuur en uit eigen tuin – écht lokaal dus.
Het menu bij Morille
De menukaart van Morille is dan ook echt Zeeuws. Vlees, vis en groenten zijn afkomstig uit de regio – van het Zeeuwse land, uit de Zeeuwse duinen en uit de Zeeuwse wateren, zoals de eigenaar zei tegen de Provinciale Zeeuwse Courant. Het restaurant werkt met één menu, waarvan je tussen de drie en acht gangen kunt bestellen. Voor drie betaal je € 36,- euro, voor acht € 78,-. De gerechten zijn ook los te bestellen.
Elke week wordt één van de gerechten vernieuwd, zodat het restaurant langzaam met de seizoenen meegaat. Op dit moment krijg je als aperitief bijvoorbeeld tarte flambée met blauwe kaas en peer, als voorgerecht mosselen met wortel en vadouvan-kruiden en als tussengerecht duif met gerst, aardpeer en rendiermos.
Met beide handen in de aarde
Kabeljauw met gele biet of kalf met morilles zijn de hoofdgerechten, als nagerecht kies je bijvoorbeeld voor kastanjes met dulce de leche en koffie.
De gerechten zijn dus zowel bijzonder als met-beide-voeten-op-de-grond (of eigenlijk met-beide-handen-in-de-aarde). Een fijne combinatie! Je proeft de liefde voor de natuur die de chef in zijn gerechten stopt, en dat alleen al maakt Morille een must visit in Zeeland.
Het adres van restaurant Morille
Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke
Het restaurant is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 17:30 tot 00:00 uur. Reserveren kan op de site.
Meer restaurants in Zeeland:
- De leukste Zeeuwse bierhutten: 4 Toffe Bierbrouwerijen in Zeeland
- Bløf-zanger Paskal Jakobsen en sterrenchef Edwin Vinke openen eetcafé in Middelburg
- Prachtige film over het Zeeuwse ster-restaurant De Kromme Watergang