No Rules bezorgt culinaire pizza’s en verfijnde smaakbommen bij je thuis
Het aantal plekken waar je een goede pizza kunt scoren in Amsterdam breidt zich – gelukkig – steeds verder uit. No Rules is zo’n plek. “Not another pizzeria” zoals ze zelf zeggen, maar een restaurant/bar die alle pizzaregels aan zijn (Italiaanse) laars durft te lappen. Naast toffe culinaire pizza’s serveren ze ook nog creatieve gerechten. Helemaal top: alles wordt landelijk bezorgd.
No Rules bij je thuis
No Rules werd behoorlijk geplaagd door de crisis. Wat heet: Culy zou er met de opening gaan eten, maar daar stak de lockdown een stokje voor. Kun je je voorstellen dat je nét een nieuw restaurant probeert te openen en de boel op slot gaat voordat je de kans ook maar hebt gehad om de deuren open te zwaaien?
Gelukkig zit No Rules na een jaar nog steeds stevig op z’n plek aan het Marie Heinekenplein in Amsterdam. Je kunt er afhalen, maar ze bezorgen hun pizza’s, bites, cocktails en losse gerechten ook bij je thuis. Dat kan, omdat de gerechten koud worden geleverd (dus ook de pizza’s). Met een korte beschrijving maak je ze thuis in rap tempo af, wat een kwestie van opwarmen of mengen is.
Tweede lockdown: bij deze restaurants kun je (opnieuw) afhalen
Experience box
Nieuw op het menu van No Rules is de ‘Experience Box’: met alle ingrediënten voor een avondje thuis uit eten, voor twee personen. Van pizza tot cocktail en van ceviche tot friandise: deze box is eigenlijk een complete rit door de keuken van het restaurant.
Wij halen onze order af bij het restaurant zelf, waar een soort afhaalbalie voor de deur is gerealiseerd. En dat vinden we leuk: onze cocktails worden nog even vers geshaket en gebotteld op het moment van afhalen. Altijd een goed teken en iets waar we met liefde even op wachten.
Cocktails, ceviche en bites
En bij die cocktails blijken eenmaal thuis alle elementen perfect in balans. Lekker zurig, goede komkommersmaak. Je proeft ook de wodka, maar die overheerst nergens. Als je hiervan een kan maakt op een zomerse avond, gaat ‘ie gegarandeerd op.
We schuiven de pizzetta’s alvast in de oven en storten ons ondertussen op de verslavend romige baba ghanoush met brood en de mini pizza’s. Die zijn leuk! Een knapperig flinterdun ‘toastje’ van filodeeg met groene kruiden door het deeg. Daarop gaat een crème van tomaat en plakjes Ibericoham. Wat natuurlijk altijd een winnende combinatie is.
Aantrekkelijke kleuren
Ook de ceviche is weer heel goed in balans. Niet te (overheersend) zuur, de vis is perfect gegaard en ook niet te stevig. De furikake met gepofte quinoa die eroverheen gaat, geeft iets notigs aan het gerecht. De dotjes yoghurt en avocado-crème geven het tegenwicht van iets romigs. En dan heb je ook nog het knapperige van de salade. Dat zijn dus héél veel verschillende texturen in je mond. Lekker.
Het is ook nog eens een flinke ceviche: ruim voldoende voor twee personen. Daarbij zijn de kleuren van dit gerecht natuurlijk enorm aantrekkelijk. Je krijgt het idee dat je gezond aan het eten bent (en dat is ook zo).
Hebben we ook nog de Burratasalade, die gelardeerd is met reepjes zalige, zoete geroosterde paprika. De za’atar die je eroverheen mag strooien is duidelijk zelfgemaakt. Dat zijn bonuspunten. Lekker al die texturen, ook met de gerookte amandelen (grof gehakt) en het amandelschaafsel. De kruiden en basilicum-olie samen met de paprika maken deze salade af tot een zinnenprikkelend gerecht.
Culinaire pizza’s zonder pretenties
In de Experience Box vind je sowieso een pizzetta, maar wij zijn gulzig en willen er twee. De versie met ‘nduja moeten we namelijk geproefd hebben. Daarop gaan nog een speciale ‘No rules saus’, salami Milano, Parmezaan, buffelmozzarella, spicy limoen-espelettecrème, rucola en shiso.
De limoen-espelettecrème geeft je smaakpapillen een flinke oplawaai en de pizza is ook lekker pittig. Dit is niet zomaar een snack, deze pizza heeft de benadering van een gerecht gekregen. Het is een culinaire snack. Maar dan zonder pretentieus te willen doen, dit is liefde voor de pizza.
Ook de pizzetta met boerenkool, Salsiccia, witlof, St. Agur crème, balsamicogelei en boerenkoolchips is érg lekker. Volop aanwezig zijn texturen en zuren en daarbij is het ook nog eens een plaatje. En mocht je je afvragen hoe ‘die bodem’ is: die is smaakvol, heeft een bite en is stevig, maar niet taai.
Deftige toetjes
Dat No Rules niet zomaar een pizzeria is, wordt ook nog eens beklemtoond door de desserts uit de Experience Box. Dit zijn deftige toetjes, in de vorm van een citroentartelette met yuzu-chardonnaygel, madeleines en macarons.
De yuzu-chardonnaygel wil je gewoon rechtstreeks uit het bijgeleverde spuitzakje boven je mond leegknijpen, geloof ons. En de Arancello waarmee we afsluiten heeft een mysterieus vleugje van ras el hanout of komijn. Heel tof.
Het kan allemaal bij No Rules
Meestal zit een pizza-hotspot toch een beetje vast aan regels. Maar hier zijn geen regels: het is immers No Rules. Nduja op je pizza? Limoen-espelettecreme erbij? Gaan we doen. Boerenkool, witlofsalade en St. Agur? Tuurlijk. En dat is nou precies wat No Rules zo boeiend maakt.
Je kunt bij No Rules terecht voor takeaway en delivery (landelijk). De Experience Box kost € 89,50 voor twee personen. Maar je kunt ook losse pizza’s, bites, gerechten en cocktails bestellen.