Dit zijn de leukste nieuwe restaurants in Amsterdam van dit moment
Wij food lovers zijn altijd nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen in de foodwereld. Gelukkig hoeven we nooit lang hongerig te blijven, want er gebeurt echt heel veel leuks! We maakten een lijst van de beste restaurants die onlangs in Amsterdam openden. Wedden dat je ze allemaal wil proberen?
The Gaia (Rembrandtplein)
De opening van restaurant The Gaia heeft het Rembrandtplein op slag naar een niveau hoger getild. De krioelende toeristen rondom neem je graag voor lief, want in The Gaia eet je spannende gerechten waarin Oosterse en Mediterraanse smaken moeiteloos hand in hand gaan. Dit resulteert in atypische maar heerlijke combinaties, die eveneens zonder overdrijven je reinste food art zijn.
> Lees meer over The Gaia in Amsterdam
https://www.instagram.com/p/BvOGX0rlg-E/?utm_source=ig_web_copy_link
nNea (Bilderdijkstraat)
Als je eenmaal bij nNea het gegeten, wil je het liefst zo snel mogelijk een tweede keer gaan. En een derde, en een vierde. De reden? Bij nNea eet je misschien wel de allerlekkerste pizza van Amsterdam. Het lijkt alsof alle factoren voor een toppizza vlotjes worden afgevinkt. Het ultiem luchtige deeg (dat wel 38 uur is gerezen!), de originele toppings van de beste kwaliteit én een heel hartelijke bediening.
> Meer over de verschrikkelijk lekkere pizza’s bij nNea in Amsterdam
NENI (Stadionplein)
Oh, wat zouden we toch moeten zonder die Midden-Oosterse keuken? En dan bedoelen we inderdaad hummus, flatbread, gegrilde aubergine en sappig lamsvlees. Begin je hier spontaan van te watertanden? Ga langs bij NENI, waar zowel een groot restaurant zit als een deli waar je ’s avonds flatbread pizza kan afhalen. Skip bij een bezoekje zeker niet de bar, want de cocktails zijn to die for.
> Lees meer over NENI in Amsterdam
Fenicie (Kleine-Gartmanplantsoen)
In dezelfde sfeer opende recent ook Fenicie. Dit restaurant focust op de rijke smaken van de Libanese keuken. Kleine, kleurrijke gerechtjes waar zowel groenten als vlees een rol krijgen vullen daar de tafels. Artisjokbodems met een vulling van groenten en een zoetzure saus van granaatappel? Yes please.
> Meer lezen over Fenicie in Amsterdam
Carstens (Hasselaerssteeg)
Voor gerechten die dichter bij huis aanvoelen, raden we je aan om naar Carstens te gaan. De Hollandse keuken saai? Het tegendeel wordt hier bewezen. Stronk met spruiten, een eigentijdse Ceasar boerenkool, Hollandse garnalen en kalfstong,… Dit soort gerechten worden in een eigentijds jasje gestopt, en dat betekent vol van (verrassende) smaken en kleuren.
> Lees meer over Carstens in Amsterdam
Fou Fow Udon (Prinsengracht)
De naam zegt het zelf, bij Fou Fow Udon ga je langs omdat je cravings hebt naar een dampende bouillon met een portie verse udon noodles. Het is trouwens het enige restaurant waar de noedels handgemaakt zijn, en dat proef je!
> Meer over de lekkere ramen bij Fou Fow Udon in Amsterdam
Watergang (Weteringstraat)
Dat Watergang een table d’hôte is, maakt het een beetje een categorie apart. Hier eet je een vast vijfgangenmenu in intieme setting. Dat wil zeggen dat je samen met andere gasten én de gastheer aan een lange tafel eet. Denk: lekkere wijnen, invloeden van de Noord-Franse, Zuid-Franse en Spaanse keuken, seizoensgroenten en lekker brood met boter en kippenleverpaté. Gezelligheid gegarandeerd!
> Lees meer over restaurant Watergang in Amsterdam
De Roode Leeuw (Damrak)
Een vaste waarde in het Amsterdamse straatbeeld is brasserie de Roode Leeuw. Vroeger nog lekker retro met roodfluwelen look, recent omgetoverd naar een eigentijds interieur. Ook de menukaart in hun restaurant kreeg daarbij een volledige make-over. Je kan er voortaan genieten van een ‘Dutch cuisine met lokale producten’. Die hebben we zelf mogen proeven én helemaal goedgekeurd.
Et voilà, je bent weer helemaal mee met de hottest nieuwe restaurants in Amsterdam. Welke ga jij alvast eens uittesten?