Levain et le vin in Amsterdam: hét adres voor zuurdesem en natuurwijnen
De Fransen snappen het allang. Goed brood en goede wijn: meer heb je niet nodig om de kunst van het genieten onder de knie te krijgen. Dus mocht je nog om een portie mindfulness verlegen zitten, dan hier onze tip: breng een bezoek aan Levain et le vin in Amsterdam-West. Want na een goed stuk zuurdesembrood en lekkere natuurwijnen snap je ineens weer waar het om draait in het leven.
Florence van Limburg Stirum snapte dat allang: zij is afkomstig uit het Franse Montpellier en wilde het Franse gevoel naar Amsterdam halen. Waarvoor wij haar al bij voorbaat zeer erkentelijk zijn.
Florence from France
Ze leerde zuurdesembrood maken aan de Ballymaloe Cookery School in Ierland en werkte bij Choux en Café Modern in de keuken. Ondertussen liep ze stage bij Ottolenghi in Londen en Relae in Kopenhagen. De passie (en kennis) voor natuurwijn deed ze op bij Bolomey Wijnimport in Amsterdam.
Bij Café Modern startte ze daarna haar eigen bakkerij. En nu heeft ze dus een eigen pandje in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam.
Zuurdesem en natuurwijn
Je bent bij Levain et le vin welkom om jezelf gelukkig te maken met de lekkerste broden. Allemaal gemaakt van zuurdesem (levain betekent zuurdesem) en met een krakende korst. De natuurwijnen worden op een vergelijkbare manier gemaakt, ook door fermentatie. Als je de wijncollectie ziet, wil je meteen proeven. En trouwens ook van de verse broodjes. Om mee naar huis te nemen, of direct op te eten.
Want gelukkig mag je hier ook blijven hangen voor een kopje koffie en wat lekkers. Brioche van zuurdesem met kaneel bijvoorbeeld. Of een stuk focaccia met Cecina de Leon (gerookt, gedroogd rundvlees), olijven en kappertjes. Of met olie van gerookt paprikapoeder, Parmaham, citroenmayo, verse vijgen, balsamico en venkeltoppen. Één ding is zeker: we boffen maar weer met zo’n adresje in de stad.
Levain et le vin Amsterdam
De broden van Florence worden ook al geserveerd bij Maris Piper, Sjefietshe en Skatecafe.
Je vindt Levain et le vin aan de Jan Pieter Heijestraat 168 in Amsterdam.
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:00 uur, op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Meer toffe bakkerijen:
- Pig & Rye in Tilburg: bacon en zuurdesem om een moord voor te doen
- Bakken met Passie in Amsterdam: hét adres voor zuurdesembrood
- Stadsbakkerij Broodt is dé bakker van Eindhoven (met héérlijke warme croissants)