Redactie
Redactie Restaurants 29 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Hotspots Parijs: culinair genieten in de stad van de liefde

Oui, oui, Paris mon chéri! Het is officieel lente en dat betekent culinair genieten tijdens een citytrip. En als je echt goed wil genieten, trakteer jezelf dan op een reisje naar de stad van de liefde. 

Parijs staat bekend als de stad van liefde, kunst en mode, maar als het gaat om culinair genieten, is het ook de place to be.  Een cappuccino met croissant in de ochtend, een quiche in de middag en coq au vin oftewel kip op z’n Frans voor le diner. Dit zijn de fijnste hotspots in Parijs.

Maison de la Truffle

Ben je dol op tosti en truffel? Dan hebben wij de perfecte hotspot in Parijs voor jou. Bij Maison de la Truffle serveren ze  álles met truffel en bedachten ze de ultieme tosti: met pastrami en zwarte truffel.

Dit restaurant tilt luxe lunchen naar ongekende hoogte met hun croque monsieur van € 33,- euro. Er hangt dus wel een aardig prijskaartje aan, maar je krijgt er wel een heerlijke croque monsieur voor terug.

croque monsieur met truffel
Maison de la Truffe

Monsieur Blue

Dineren met de Eiffeltoren als uitzicht is een absolute must do als je in Parijs bent. Bij Monsieur Bleu in Palais de Tokyo kun je heerlijk dineren én heb je uitzicht op dé hotspot van de stad. Je betaalt voor een 3-gangen menu ongeveer € 90,- euro per persoon. Een passende prijs, gezien de kwaliteit en locatie.

https://www.instagram.com/p/Bk-4WASlYX1/?taken-by=monsieur_bleu

Le Potager de Charlotte

Eet je liever een dagje geen vlees of ben je vegetarisch? Ga dan vooral lang bij restaurant Le Potager de Charlotte in Parijs. Hun signature dish is de Avocat facon oeuf mimosa a.k.a de gevulde avocado. Het is een kruising tussen een gevuld ei en een avocado.

Alleen dan zonder ei, want de avocado is gevuld met een zelfgemaakte gele hummus met kurkuma. Daarop gaat een vinaigrette, wat sla en kiemgroenten, knapperige pompoenpitten en een snufje paprikapoeder.

gevulde avocado / deviled avocado
Le Potager de Charlotte

Yikou

Yikou combineert Chinese dim sum met de Franse keuken en het resultaat is een bijzondere smaakexplosie. In het restaurant serveren ze de mooiste gekleurde dim sum met intrigerende smaken als aubergine & lavendel of kreeftenbisque & lychee. Een plek die je zeker moet bezoeken als je dol bent op de Chinese en Franse keuken.

gekleurde dim sum

Dalloyau

Op zoek naar lekker gebak? Stop dan in een van de oudste patisserie van Parijs. Dalloyau bestaat sinds 1682. Grote kans dat Marie-Antoinette deze gebakjes ook al at.

Probeer zeker één van hun signatuur-gebakjes zoals de l’Opéra: een vierkante taart uit 1955, bestaande uit laagjes koffiebiscuit en koffiecrème. Of de Saint-Honoré-lolly’s, hun mini-versie van het beroemde Franse gebakje en dus ook nog op een stokje.

Clamato

Als je dan toch in Parijs bent, ga dan vooral langs bij Clamato voor oesters en champagne. Voor een half dozijn oesters uit Marennes en champagne voor twee ben je circa 50 euro kwijt. In een relaxte sfeer kun je hier genieten van verse fruits de mer. Je kunt bij Clamato niet reserveren, het is daarom wel verstanding om al vroeg op de avond een plekje te bemachtigen.

Meer fijne plekken in Parijs

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.