De Sjalot in Nijmegen combineert de Franse met de Arabische keuken
Kun jij niet kiezen tussen de Franse en Arabische keuken? Dan ben je bij de Sjalot in Nijmegen aan het goede adres. Daar kun je namelijk je genieten van een bijzondere menukaart: eigenaresse Sibrecht Benning mixt beide keukens tot een culinair geschenk van unieke smaken. Het restaurant staat niet voor niets in de Michelin- én in de Gault&Millau-gids.
Klassiekers en verassingen op het menu van de Sjalot
Wat je zoal kunt verwachten van de Sjalot? Op de menukaart vind je onder andere de duizelingwekkende schotel van Aladdin. Deze bestaat uit een schaal van verschillende mezze, kleine gerechtjes uit het Midden-Oosten. Daarnaast staan er ook klassiekers als kalfsbiefstuk en zalm op het menu.
Als je dol bent op verrassingen, is een meergangenmenu de beste optie. Je hebt de keuze uit een vijf- zes- en zelfs zevengangenmenu. Eet je liever geen vlees? De gangenmenu’s zijn ook vegetarisch verkrijgbaar. Hetzelfde geldt overigens voor de duizelingwekkende schotel van Aladdin (sorry, we vinden die naam gewoon zo leuk).
Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 20 à 25 euro; een gangenmenu kost tussen de 40 en 60 euro. Zeker niet verkeerd voor een restaurant dat ‘engeltjes op je tong’ belooft en je ‘in de watten legt’.
Een nieuw interieur
De gerechten zijn overigens niet de enige kleurrijke tinten in het restaurant: de Sjalot heeft sinds kort ook een nieuw interieur. Prachtige groen-zwarte tinten sieren de ruimte. Perfect voor een romantisch etentje, maar ook heel knus met vrienden.
Het adres van de Sjalot
Groesbeeksedwarsweg 304A
6521DW Nijmegen
Het restaurant is op woensdag t/m zondag geopend van 18:00 tot 00:00 uur voor het diner. Lunch kan op zondag vanaf 13:00, maar alleen op reservering.
Bron afbeeldingen: Facebookpagina de Sjalot