Guts & Glory heet nu GUTS! En dit is er nog meer veranderd…
Restaurant Guts & Glory heet nu… GUTS! Freek van Noortwijk (chef), Guillaume de Beer (chef) en Johanneke van Iwaarden (sommelier) gooiden al jaren hoge ogen met hun restaurant in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Niet alleen de naam ging (deels) op de schop, want er is nog meer veranderd.
Guts & Glory begon aanvankelijk als een restaurant waar elk halfjaar een ander ingrediënt of dier centraal stond. Daarna maakten de chefs elk kwartaal een culinaire reis naar een andere wereldkeuken: van Frans tot aan Japans.
Het vernieuwde GUTS
Inmiddels heet Guts & Glory dus GUTS en zijn alle concepten losgelaten. Ze serveren een toegankelijk en seizoensgebonden 4-gangen chef’s menu, dat je eventueel kunt uitbreiden met à la carte opties en barbecue huisspecialiteiten. Sommelier Elske Mostert schotelt je daarbij een ruime selectie van mooie natuurwijnen voor.
The Guts Menu is een chef’s menu à € 42,50 en als je wilt, kun je daar dus nog wat ‘Glory‘ aan toevoegen met een bijgerecht. Scheermessen met XO saus en spinazie, nuggets van zwezerik met salsa verde of bbq aardappelen met algenboter: wij willen het allemaal.
Andere restaurants à la GUTS
De drie eigenaren van het restaurant timmeren sowieso hard aan de weg: hun restaurantgroep (The Breda Group) is inmiddels uitgebreid met restaurants Breda, Maris Piper, Chef’s Table (letterlijk de chef’s table bij Maris Piper met 12 plekken en 13 gangen) en Pita, in de Foodhallen in Amsterdam-West.
En dan hadden ze ook nog even De Piepershow op de Wallen
En wat onveranderd is gebleven is natuurlijk het adres! Je vindt het restaurant aan de Utrechtsestraat 6 in het centrum van Amsterdam.
Openingstijden: dagelijks voor lunch (van 12:00 tot 15:00 uur) en diner (18:00 tot 22:00 uur).
Meer goede restaurants in Amsterdam-Centrum:
- Carstens in Amsterdam: nuchtere Hollandse brasserie met een eigentijdse twist
- Entrepot in Amsterdam: spannende, maar comfortabele gerechten
- Kaagman & Kortekaas