Frunk in Brunssum (Limburg): een frunky menu en lachen aan tafel
Bij restaurant Frunk in Brunssum (Limburg) maken ze je ‘drunk on food’. O en je mag er ook dansen in de keuken, ‘zolang je maar niks verbrandt’. Klinkt als een toko waar ze wel weten wat lol maken is. Maar vergis je niet: er wordt ook serieus goed gekookt.
Niet voor niets is het restaurant een tip van chef Michel van der Kroft** (chef van toprestaurant ‘t Nonnetje). Restaurant Frunk is van head-chef Luuk Hoffma, die ook al een batterij aan sterrenzaken op zijn culinaire c.v. heeft staan (Kasteel Heemstede* en De Librije*** bijvoorbeeld).
Bij Frunk verschijnen de chefs zelf aan je tafeltje. Bovendien moedigen ze je aan om eens wat van de kaart te kiezen wat je anders nóóit zou kiezen. Dus hup, even uit die culinaire comfort zone.
Het menu van Frunk
En die menukaart, die ziet er goed uit. Voor € 36,50 euro geniet je van een ‘classic’ menu van vier gangen, eventueel met een bijpassend wijnarrangement à € 25,- euro. Ga je voor ‘menu Frunk’ dan krijg je de full Frunk experience met zeven gangen (à € 58,50 euro). Een bijpassend wijnarrangement van 7 wijnen kost je € 39,- euro. Daarnaast zijn er ook volop à la carte opties.
Op het menu van Frunk prijken gerechten als coquilles met kool, paksoi en grapefruit of bloemkool met pompoen, asperges en radijs. En nu we toch in de vega sferen zitten: de chefs zeggen zich met liefde uit te sloven voor een vega menu, als je ‘t van tevoren even aangeeft. Logisch.
Het adres van Frunk:
Dorpstraat 83
6441 CC Brunssum
De openingstijden van Frunk: woensdag t/m zondag van 18:00 t/m 21:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er vanaf 12:00 uur lunch geserveerd. Reserveren kan online.
Op zoek naar meer goede restaurants in Limburg?
- Bij café Sjiek in Maastricht eet je Limburgse gerechten van de allerleukste bordjes
- Sabero in Roermond kreeg in één keer twee sterren (en wij snappen waarom)
- De gerechten bij restaurant MARREES in Weert zijn echte kunstwerkjes