Handgemaakte charcuterie bij De Pasteibakkerij in Amsterdam
Authenticiteit werkt! En dat vakmanschap, passie en liefde voor het vak ook sleutels tot succes zijn, bewijst de Pasteibakkerij in Amsterdam. Vanuit hun werkplaats maken, versturen én verkopen Diny Schouten en Floris Brester handgemaakte charcuterie. Het merendeel komt van de minder makkelijk verkoopbare delen van varkens die met een goed gevoel zijn grootgebracht.
In de Amsterdamse Rivierenbuurt vind je de heerlijke Pasteibakkerij. Het assortiment is erg breed met een ruime variatie aan vlees en vleesgerechten van dieren zoals varkens, konijn en eend. Denk aan terrines, pâtés, wildpasteien, verschillende worsten, gerookt spek, preskop en ga zo maar door.
De beste kwaliteit van álles
Doordat alle terrines en worstsoorten zelf worden gemaakt en De Pasteibakkerij ook veel aan bedrijven leert, hebben ze de particuliere verkoop beperkt tot vrijdag en zaterdag. Wel verkopen ze dan ook extra producten zoals dagverse eieren, rauwmelkse boter, stokbroden van Gebrs. Niemeijer, wijnen van natuurwijnhandelaar Vleck en De Vier Heemskinderen, Lautrec knoflook, Cévenne uien, en rogge-tarwebroden van Mama (Karel Goudsblom, Zwanenburg).
Wanneer het seizoen er naar staat kun je hier ook terecht voor al je wildvlees en boerderijgevogelte (uit zowel Nederland en Frankrijk) van hun ‘huisleverancier’ Pieter van Meel. Dit moet wel van tevoren worden besteld.
Ook hier vind je de lekkernijen van De Pasteibakkerij
Ben je gek op de producten van De Pasteibakkerij, maar ben je niet in de buurt? Ook hier vind je de terrines en rillettes: Fromagerie Kef, De Kaaswinkel, Lindenhoff, Frank’s Smoke House, Caulis Delicatessen en Fromagerie L’Amuse.
De Pasteibakkerij houdt je op de hoogte voor actuele informatie omtrent de openingstijden en het assortiment.
Benieuwd naar meer héle bijzondere bakkerijen?
- Oudste bakkerij van Parijs moet gedwongen haar deuren sluiten
- De mooiste designbakkerijen ter wereld
- Stadsbakkerij Broodt