Bij Cucina Casalinga in Amsterdam waan je je op de markt in Italië
Waar kun je nou écht lekker op en top Italiaans eten? En dan bedoelen we op gerechten bereid met verse producten van het seizoen, die – zodra je ze proeft – maken dat je je op een markt in een Italiaans dorpje waant. Nou, bij Cucina Casalinga dus!
Cucina Casalinga is een bekend huiskamerrestaurant in het Amsterdamse Oud-Zuid. Het is klein – er kunnen maximaal 30 eters in – maar dat maakt het nou juist zo authentiek gezellig.
Verrassingsmenu dello chef
Veel van de producten worden geïmporteerd uit Italië. Ze koken seizoensgebonden, waardoor er regelmatig nieuwe gerechten worden op de kaart worden geslingerd. Hun menukaart klapt niet uit als een wegenkaart, maar bevat een paar toppers om uit te kiezen. Ongeveer vier gerechten per gang.
Ga voor het verrassingsmenu dello chef (drie tot vier gangen, eventueel met wijnarrangement) of kies zelf wat lekkers. Antipasti zoals ‘zeesalade’ met octopus, inktvis, mosselen en gamberetti (garnalen) of steak tartare op een bedje van avocado. Da’s alvast een goede start.
Pasta e pizzaiola
Zoals het een écht Italiaans restaurant betaamt, eet je de pasta’s hier als primi (voorgerecht). Orechiettte met worst uit Siena (Toscane), paprika en Parmezaan bijvoorbeeld. Of tortelloni gevuld met mosselen en provolone-kaas uit Campanië, met een saus van mosselen en witte wijn.
Daarna kun je doorgaan met Pizzaiola di manzo (dungesneden runderbovenbil in tomatensaus met groente), zwaardvis van de grill of crespelle met ricotta, Parmezaanse kaas en seizoensgroenten.
Nog meer lekkers
Heb je nog ruimte tussen je buik en je broekband, ga dan voor een selectie van Italiaanse kazen, huisgemaakte cantuccini met Vin Santo (dessertwijn) of tiramisu.
Drink er een lekkere Negroni bij, Italiaanse frisdrank of Italiaanse wijn.
Het restaurant is van dinsdag t/m zondag geopend tot 22:00 uur. Doordeweeks serveren ze ook lunch. Tip: de catering voor je feestje doen ze ook.