Valenzia in Eindhoven: een combinatie van Spaans én Aziatisch eten
‘MediterrAsian’, zo noemt restaurant Valenzia zijn keuken. Je kunt er namelijk niet alleen Spaanse tapas eten, maar ook Aziatische gerechten – en soms een combinatie daarvan. Die worden geserveerd als shared dining-gerechtjes in het prachtige restaurant, én op het dakterras.
Het restaurant werd opgezet door de Koreaanse kok Sunny Devens en de Spaanse Adrian Zarzo. Die laatste is ook eigenaar van restaurant Zarzo in Eindhoven, dat bekroond is met een Michelinster. De twee koks ontmoetten elkaar jaren geleden in de keuken van De Librije en hebben nu eindelijk de handen ineen geslagen.
Het menu bij Valenzia in Eindhoven
De keuze is reuze bij Valenzia, en dat komt vooral door de samensmelting van twee culturen. Zo kun je je eigen tapasmenu samenstellen (denk: calamares, patatas bravas en andere klassiekers, maar ook verrassende twists als avocado-gazpacho) of een vooraf samengestelde selectie van 9 tapas om te delen bestellen. Op de kaart prijken echter ook dim sum en een heuse rijsttafel.
Zelfs de dessertkaart is lekker gevarieerd: kies bijvoorbeeld voor crema catalana of een crispy bun sereh.
Bib Gourmand
Valenzia biedt ook een Bib Gourmand aan, een driegangenkeuzemenu (vis, vlees of vega) voor € 36,50 per persoon. Op die manier kun je vrij goedkoop van een kwalitatief menu genieten. Als hoofdgerecht kies je bijvoorbeeld voor schol boemboe Bali Nasi Goreng, of Ibericowangetjes met linzen.
Extra fijn is dat het restaurant ‘het gevoel van thuiskomen’ wil uitstralen. Nu hebben wij persoonlijk geen hele muur vol wijnflessen (helaas), maar de zachte dekentjes op de banken maken het inderdaad erg aanlokkelijk om plaats te nemen voor een MediterrAsian diner. Leg de stokjes maar vast klaar!
Het adres van restaurant Valenzia
Stratumseind 103
5611 ER Eindhoven
Het restaurant is op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Op zondag kun je er terecht van 13.00 tot 21.30 uur. Reserveren kan uiteraard op de site.
Meer restaurants in Eindhoven
- Kazerne in Eindhoven: dineren tussen kunst op een creatieve plek
- Restaurant Welp in Eindhoven: de beste culinaire kroketten
- Net geopend op het Eindhovense Strijp-S: Vershal Het Veem