Dít is het meest gehypete broodje van Amsterdam
Er was nogal wat om te doen. Een tijdje geleden schreef Snackspert enthousiast dat ”de Rib Eye Bulgogi-toast van Chun Café in Amsterdam de nieuwe hit onder de snacks is”, Culy’s Auke vond dat ‘ie niet kon ontbreken in ons lijstje van de lekkerste broodjes van Amsterdam en ook Het Parool was lyrisch over datzelfde broodje. Dat je daarmee een groot publiek motiveert om in de rij te gaan staan bij het zaakje in de 9 Straatjes, behoeft geen betoog.
Gevolg: de Rib Eye Bulgogi zou je momenteel gerust het meest gehypete broodje van Amsterdam kunnen noemen. Maar wat maakt dit broodje zo begeerlijk dat mensen alleen al vanwege de aanblik ervan naar Chun Café hollen? En is het ook daadwerkelijk de hype waard? Culy dook in de materie.
De harde feiten
Voor de Rib Eye Bulgogi wordt een dikke plak brioche rechtop gezet, opengesneden en gevuld met Bulgogi: gemarineerde stukjes rundvlees. Daar bovenop komt een waaier van schijfjes gekookt ei, pittig-zure mayo en fijn gesnipperde kruiden.
Heb je grote trek, dan kun je nog een paar extra toppings toevoegen (cheddar, bacon of garnaal). Blijkbaar is die laatste topping een populaire, al willen wij de sandwich liever op de meest klassieke manier proeven – zonder toppings dus.
En hoe smaakt het?
Ultiem bevredigend is in ieder geval het zachte, beboterde en licht getoaste briochebrood, waar je makkelijk doorheen bijt. Het vlees daarentegen is steviger maar ook mals, echt een geweldige bite. Met dat vlees springen ze trouwens niet al te karig om; er gaat een flinke dosis op zo’n broodje en dat compenseert meteen voor de hogere prijs ervan – € 12,95,-.
Verder heeft het vlees ook dat typisch kenmerkende zoet-zuurtje uit de Koreaanse keuken. Daar moet je van houden, maar wij vinden het verrukkelijk. Mogen we kritisch zijn, dan vinden we het wél jammer dat alleen de bovenste laag uit ei bestaat. De eitjes (en de mayo) neem je op die manier alleen in de eerste happen mee, wat daarna volgt is vlees, vlees en vlees.
Conclusie
Nogmaals: dat vlees is perfect op smaak, maar we missen een beetje contrast, wat spanning. Het helpt in ieder geval wél dat de lila taro-drank die we erbij bestellen heerlijk romig, zacht en perfect zoet is.
Conclusie? Aan een hippe presentatie, geweldige ingrediënten en comfort ontbreekt het de Rib Eye Bulgogi niet. Al hadden we misschien toch beter wat extra toppings kunnen toevoegen – kwestie van tegemoetkoming aan het spanningsniveau van deze Culy-redacteur.
Zelf zo’n broodje maken
Tot slot kunnen we ons niet ontdoen van de indruk dat dit broodje ook niet heel erg moeilijk na te bootsen is bij je thuis. Scoor eerst en vooral ongesneden briochebrood, bij de Albert Heijn of een bakker als Fort Negen. Bulgogi maken en een eitje koken zijn stap twee. Snipper ook wat bieslook fijn en maak spicy mayo.
Snijd vervolgens een plak van ongeveer 8 centimeter van de brioche. Laat boter smelten in een koekenpan en toast de dikke plak langs beide kanten goudbruin. Even laten uitlekken op een keukenpapiertje, de plak rechtop zetten, voorzichtig opensnijden en vullen met de bulgogi, het in plakjes gesneden eitje, de spicy mayo en de bieslook is nu de boodschap. Tadaaa!
Daarmee heb je niet alleen een érg smakelijk lunchgerecht, je bent ook he-le-maal mee met de huidige food trends. Dat de Koreaanse keuken hot en booming is, voorspelden we eerder dit jaar namelijk al in ons trendrapport. En dat wordt door hypes als de Rib Eye Bulgogi nogmaals onderstreept.
Adres en openingstijden Chun Café
Berenstraat 8
1016 GH Amsterdam, Nederland
Chun Café is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.