Sterrenrestaurant Bolenius* opent een pop-up restaurant in Den Haag
Als er iets is wat we de afgelopen periode hebben geleerd, is het wel dat vakantie in eigen land lang zo slecht nog niet is. Tel daarbij op dat heel wat topchefs momenteel de samenwerking aangaan met hotels en je weet dat er momenteel heel wat fantastische culinaire arrangementen te vinden zijn in ons land. Het pop-up restaurant van Bolenius* in Staybridge Suites is er zo eentje.
Je leest het goed: Bolenius* maakt deze maand de sprong van de Amsterdamse Zuidas naar hartje Den Haag. Vanaf aanstaande vrijdag 11 december verhuist chef Luc Kusters zijn voltallige brigade voor vier opeenvolgende weekenden naar de Hofstad.
Bolenius in een notendop
Eerst even nog wat achtergrondinformatie. Bolenius* (op de Amsterdamse Zuidas) wordt gerund door Luc Kusters en Xavier Giesen. Eerder maakten zij naam bij fameuze zaken als Vossius, Le Cirque, La Rive en De Kas. Giesen werkte als sommelier en restaurantmanager in de beste restaurants en hotels van ons land, waaronder het Amstel.
Kusters behoorde tot het selecte groepje talenten dat jarenlang door superchef Robert Kranenborg werd klaargestoomd voor de top. Van Kranenborg leerde Kusters de finesses van het koken op kwaliteit en smaak. Inmiddels wordt Luc Kusters gezien als één van de oprichters van de Dutch Cuisine.
De kookstijl die hij met zijn team bij Bolenius* brengt wordt gekenmerkt door lokale en seizoensgebonden producten met respect voor traditie en natuur. De iconische moestuin aan het restaurant belichaamt dat idee.
Van Amsterdam naar Den Haag
Bolenius* pop-up boeken
Klinkt als een goed idee hé? Vinden wij ook. Ook niet oninteressant: het arrangement is zowel tijdens het weekend van Kerstmis als het weekend van Oud & Nieuw te boeken.
De prijzen van het Bolenius* arrangement beginnen vanaf € 219,00 per persoon. Meer info en boeken via de site.
Meer ideeën voor kerst?
- Culy ontdekt… de ‘Kerst Staycation’ van Taiko en het Conservatorium Hotel
- Zo organiseer je een virtueel kerstdiner
- Kerstdiner bestellen? Dit zijn de kerstdiners van toprestaurants voor thuis