Block & Barrels Groningen: een slagerij en brouwerij inéén
Butcher meets brewer bij Block & Barrels in Groningen. Bij dit restaurant draait het allemaal om craft beer én mooie stukken vlees van de lokale slager, Slagerij Smit. Geen verkeerde combi! Er hangen dus worsten te drogen en vlees te rijpen, maar je kunt er ook gewoon een (goed) biertje gaan drinken. Eventueel met charcuterie en wat snacks.
De keuken van Block & Barrels is net een kleine slagerij. Worsten hangen te drogen, vlees hangt te rijpen in een kast en het gehakt wordt vers gedraaid in de keuken.
Op het menu bij Block & Barrels
Dat het hier draait om mooie stukken vlees, blijkt ook wel uit de menukaart. Daarop prijken Butcher’s Aged Steaks: 30 tot 40 dagen gerijpt vlees als T-Bone of ribeye bijvoorbeeld. Maar er is ook een apart gedeelte met ‘The Butcher’s Cuts’. Denk aan longhaas, rumpsteak (lendebiefstuk) en bavette. Allen geserveerd met geroosterde aardappelpartjes en coleslaw.
Lees ook: 3 ‘vergeten’ vleessoorten: bavette, longhaas en diamanthaas
Daarnaast zijn er ook nog hoofdgerechten als een steak burger met kaas & bacon (ook verkrijgbaar in een vegetarische variant met Portobello), spareribs (belly on), huisgemaakte falafelsalade met pita en tzatziki of een halve kip van de barbecue. En over de barbecue gesproken: in de binnentuin staat een braai die bij mooi weer gaat vlammen.
Nog meer lekkers
En da’s nog niet alles: er zijn ook leuke bijgerechten voor bij je steak, zoals gnocchi met chorizo in salieboter, salade van watermeloen, feta & biltong en mac & cheese met gerookte Cheddar.
Het lunchmenu is trouwens net zo leuk: ook dan kun je lekker een gegrilde entrecote oppeuzelen, een B&B burger op een pretzelbroodje, fried chicken & waffles met bacon en maple syrup of een gegrilde avocado met tomatensalsa, feta, ranchdressing en pita.
Groeten uit Zuid-Afrika
Je hoorde de woorden braai en biltong al even vallen: twee van de drie eigenaren komen uit Zuid-Afrika. De worsten van Block & Barrels zijn naar eigen recept en voor al het vlees werken ze samen met de slagerij van de familie Smit. Een ambachtelijke slager, die nauw samenwerkt met de boer. Het vlees komt van de Blaarkop: een Gronings koeienras dat van oudsher een dubbeldoelkoe is. Minder belastend voor het milieu en met een mooie smaak.
Het adres van Block & Barrels:
Hoogstraatje 3-5 in Groningen
Block & Barrels is elke dag geopend tot 02:00 uur. Van maandag t/m donderdag vanaf 17:00 uur, op vrijdag t/m zondag al vanaf 12:00 uur, voor de lunch.
Meer leuke hotspots in Groningen:
- Dagje Groningen? Dit zijn de leukste culinaire hotspots
- Restaurants in Groningen: hier wil je eten in het hoge Noorden
- Bier proeven in het Hoge Noorden: 4 Toffe Bierbrouwerijen in Groningen