Bij Restaurant Fermin in Rotterdam fermenteren ze erop los
Bij Restaurant Fermin in Rotterdam draait het om fermenteren, koken op vuur en zoveel mogelijk groenten. Reserveer een plekje aan de bar of aan tafel en ga een relaxte avond tegemoet waarbij groenten de hoofdrol spelen en je bijzondere, gefermenteerde drankjes drinkt.
Van Dertien naar Fermin
Het restaurant was nog niet eens open en toch kookte het stel al bij het laatste 010/020 diner in Rotterdam (compleet uitverkochte diners waarbij goed aangeschreven restaurants uit Amsterdam en Rotterdam om en om koken).
Dat komt ondermeer doordat chef en eigenaar Remco van Erp eerder al zo’n alom geliefd restaurant runde: restaurant Dertien (dat deed hij samen met Pepijn Schmeink). De eigenaren reisden zelfs mee naar New York voor zo’n diner in het James Beard House.
Lees ook: Guus Thijssen brengt de leukste chefs van Nederland samen met de tofste diners
Fermenteren, fermenteren en nog eens fermenteren
Voor Fermin spant hij samen met Sjanne Vlug, die gastvrouw was bij Dertien. De houtgestookte oven van Dertien nemen ze mee naar Fermin, evenals de goede wijnadviezen bij de gerechten. En de naam verklapt het al een beetje: ook bij Fermin zijn ze ook dol op fermenteren.
Zo maken ze hun eigen frisdranken, toveren ze fruitsappen om tot azijnen en maken ze van alles in. Het restaurant serveert vooral groente, en alle producten zijn afkomstig uit Nederland. Er is ook een yakitorigrill waar ze spannende dingen op kunnen bereiden.
Wat ze je precies voorschotelen, is een verrassing, maar je mag kiezen uit een chef’s menu van vier,- vijf- of zes gangen. Daarbij schenken ze alleen natuurwijnen of gefermenteerde sappen en drankjes. Tof!
Het adres van Fermin Rotterdam:
Noordplein 57
3035 ED Rotterdam
Openingstijden: donderdag t/m zondag vanaf 18:00 uur. Reserveren kan online.