Bar Centraal: de meest eigenwijze (natuur)wijnbar van Amsterdam
Eerst was er GlouGlou: die leuke wijnbar op de Tweede van der Helststraat in De Pijp. Toen kwam er een zusje: Bar Centraal, aan de Ten Katestraat in Amsterdam-West. Hier draait het helemaal om natuurwijnen en kleine gerechten die zó onverwacht goed zijn, dat je nog veel vaker gaat terugkomen.
Het lijkt een beetje alsof ze bij Bar Centraal aan het principe ‘under promise, over deliver‘ doen. Het lijkt een kroeg waarvan er zovelen zijn in Amsterdam (en daarbuiten), maar ondertussen word je hier hartstikke van je sokken geblazen. Dat begint al bij de natuurwijnen, waar ze hier net als bij GlouGlou in gespecialiseerd zijn.
Wat is natuurwijn ook alweer? Mr. Vino vertelt over Vin nature
Aziatisch en Mediterraans
Maar ook de gerechtjes die je hier eet zijn van verrassend hoog niveau. Dat is natuurlijk vooral te wijten aan de chef: Riccardo Russo. Hij kookte eerder bij Daalder en GUTS. In zijn keuken combineert hij knap Aziatische en Mediterrane smaken, bijvoorbeeld in een gerecht van bloemkool-kimchi met wortel, dragonsaus en paranoten. Of rode biet met congee, cecina de Léon (Spaans gedroogd rundvlees) en gepofte rijst.
Of wat dacht u van knolselderij met eidooier, spinazie, dille en zwarte thee?
Het adres van Bar Centraal in Amsterdam:
Wij gaan alvast reserveren. Of wacht, dat kan hier helemaal niet. En dat is nou juist onderdeel van de charme van deze wijnbar. Je loopt gewoon binnen op de bonnefooi, lekker casual. Zoals ze het graag hebben hier.
Ten Katestraat 16
1053 CE Amsterdam
Openingstijden: Bar Centraal is elke dag geopend vanaf 16:00 uur. Op zaterdag en zondag zelfs vanaf 12:00 uur.