Bij Amsterdam Arepas eet je écht Venezolaanse arepa’s
Ooit van arepa’s gehoord? Grote kans van niet, want in Nederland werden ze tot nu toe eigenlijk nauwelijks verkocht. Tot nu: vorige week opende Amsterdam Arepas, waar je de komende tijd elke dag terecht kunt voor heerlijke arepa’s.
Arepa’s zijn een een soort Latijns-Amerikaanse pitabroodjes. Ze worden gemaakt door balletjes van maismeel plat te drukken en vervolgens te grillen of frituren. Daarna worden ze gevuld met verschillende Latijns-Amerikaanse dingen, zoals pulled pork, bonen, kip en allerlei (pikante) sauzen. ‘De nieuwe taco’s’, noemt culinair journalist Mara Grimm ze.
Amsterdamse Arepa’s
Aan de Pazzanistraat 10 bij het Amsterdamse Westerpark worden de arepa’s gemaakt door een team van Latijns-Amerikaanse chefs, waaronder Fernando Paez Margo uit Venezuela, die eerder bij Roberto’s, Guts & Glory en Bar Centraal werkte. Veel zitplek is er niet in het zaakje, maar goed, dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van streetfood.
Je kunt kiezen uit verschillende vullingen, inclusief vega en glutenvrije opties (de broodjes zelf zijn natuurlijk sowieso glutenvrij). Uiteraard hebben ze ook meerdere sauzen, en de verse sapjes schijnen er erg goed te zijn. Kortom: het is bevredigend comfortfood, maar dan vullend en relatief gezond. Gaat dat proeven!
Het adres van de Amsterdam Arepas
Pazzanistraat 10, Amsterdam
De bar is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 13:00 uur. Check de voor meer informatie.
Meer comfortfood in Amsterdam
- OMG: Amsterdam krijgt zijn eerste cereal café (Cereal & Chill)
- Café Remouillage in Amsterdam: gerechten zonder opsmuk, mét ballen
- Hier eet je misschien wel de állerbeste burger van Amsterdam