Zonnig groentegerecht: Siciliaanse caponata
Toe aan een zonnige vakantie? Duik gewoon de keuken in en maak heerlijke mediterraanse, zonnige caponata die we vonden op de blog photo-copy-ann. Dit van oorsprong Italiaanse bijgerecht lijkt misschien op ratatouille, maar is qua smaak toch duidelijk anders. Caponata is een zoet-zure salsa die heerlijk is in combinatie met een homp grof brood, brushetta, witte vis of karbonade. Buon Appetito!
Bron: photocopy-ann
Zo maak je Siciliaanse caponata
Snijd de aubergines overlangs in tweeën en daarna in plakken van 1 cm en leg een laag van de aubergines in een zeef. Bestrooi met grof zout en leg er opnieuw een laag aubergines op. Bestrooi opnieuw met zout en ga zo verder tot de aubergines op zijn.
Laat 30 minuten uitlekken. Spoel af met water en dep mooi droog.
Giet flink wat olie in een pan en bak er de aubergines in op hoog vuur tot ze bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Zet het vuur lager en doe opnieuw wat olie in de pan. Bak de ui en selderij gedurende 5 minuutjes zacht (maar ze mogen niet bruinen). Voeg de reepjes paprika toe plus de pijnboompitten en laat 3 minuutjes meebakken. Giet er de tomaten bij samen met 60 ml water. Laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen tot het water verdampt is. Kruid goed met zwarte peper.
Voeg de azijn, kappertjes, suiker en olijven toe aan de caponata en laat nog eens 3 minuutje mee sudderen. Als allerlaatste mogen de aubergines erbij. Laat nog eens 5 minuutjes sudderen. Kruid met zout en werk af met peterselie.