Culy Homemade: zomerstamppot met postelein, feta en snelle muntolie
Stamppot in de zomer? Jazeker. En dan vooral deze zomerstamppot met postelein, want die is heerlijk fris. Het magische ingrediënt? Dat komt van de zoutige feta en snelle muntolie die deze dagelijkse kost naar een hoger niveau tilt. Postelein-stamppot it is.
Lekker vega!
We vinden postelein ontzettend ondergewaardeerd. Helaas kun je ‘t vaak niet vinden in de supermarkt. Maar geen zorgen, want deze vergeten groente vind je meestal wel bij de groenteboer en bij online supermarkten als Crisp.
Zo maak je de zomerstamppot met postelein
Kook de aardappels in een pan met kokend ruim gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar en giet af.
Ondertussen gaan we aan de slag met de kruidenolie voor de zomerstamppot. Zet alvast een kom met koud water en ijsblokjes klaar. Voeg aan een andere pan met kokend water de muntblaadjes toe. Kook zo’n 30 seconden en doe daarna gelijk in het ijsbad, zodat de blaadjes een mooie groene kleur behouden. Droog vervolgens de muntblaadjes af met keukenpapier. Voeg de muntblaadjes samen met de olie toe aan een keukenmachine. Je kunt ook een blender of staafmixer gebruiken. Laat mixen tot een prachtig groene massa. Zeef als laatst de muntolie in een vergiet met een theefilter of kaasdoek. Zet opzij terwijl je verdergaat met de rest van de postelein-stamppot.
Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper. Voeg melk, mosterd, boter, peper en zout toe en roer goed tot een smeuïge aardappelpuree.
Doe de postelein en de feta bij de aardappelpuree en schep de zomerstamppot voorzichtig om, zodat de postelein en de stukjes feta mooi heel blijven en zich vermengen met de aardappelpuree.
Verdeel de zomerstamppot over de borden en kruimel er nog wat extra feta overheen. Druppel als laatst de muntolie over de postelein-stamppot.
Nog meer zomerse recepten:
- Culy Homemade: andijviestamppot met zoete aardappel en krokant chorizokruim
- Culy Homemade: salade met aardbei, Burrata en getoaste amandel
- Culy Homemade: doperwtensoep met munt en feta