Culy Homemade: simpele zomerse pruimensalade met Pecorino en balsamico
Deze zomerse pruimensalade met Pecorino en balsamico is een origineel bijgerecht bij de barbecue. De pruimen bereid je trouwens ook óp je grill, zodat die heerlijke barbecuesmaak er vanzelf insluipt. En da’s heel lekker: bij vlees, bij vis of bij wat voor spannends er dan ook op dat rooster ligt te bakken.
Deze zomerse pruimensalade maak je ‘t lekkerst door balsamicoazijn van goede kwaliteit te kopen. Daar zit namelijk nog wel wat verschil in. Culy’s Nancy beschreef al eerder vijf tips om een goed exemplaar te herkennen. Neem die er dus even bij, vrienden!
Zomerse pruimensalade met pecorino en zwarte peper
Grill de pruimen langs alle zijden op de barbecue, tot ze mooie grillstrepen krijgen. Haal ze daarna van de barbecue en laat de stukjes pruim een beetje afkoelen.
Schep de pruimen op een bord of serveerschaal en verdeel er de geschaafde Pecorino over. Druppel er de balsamico-azijn over en verdeel er wat verse basilicumblaadjes overheen.
Maak de zomerse pruimensalade tot slot af met een flinke snuf zwarte peper.
Meer salades voor bij de barbecue?
- Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue
- Deze aardappelsalade met bruine boter (!) is alles wat je wil bij de bbq
- Spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes van de barbecue