Zomerse omelet met koriander, avocado en tomaat
Een zomers recept van Lies van de toffe blog LepeltjeLiefde: een omelet met koriander, avocado en tomaat.
Klop de eieren los met het water en peper & zout. Tot het mengsel een beetje schuimig wordt. En roer er de grofgesneden koriander door.
Verhit olie in een grote koekenpan en smeer het uit over de hele pan. Giet het omeletmengsel in de hete pan en laat het op laag vuur stollen (zorg dat de omelet zo min mogelijk kleurt). Dek de pan af met een grote deksel en spiek af en toe of de omelet al klaar is. Op heel laag vuur duurt dit ongeveer 5 minuten.
Heb je nou geen grote deksel of stolt de bovenkant niet? Laat de omelet dan uit de pan op een groot bord glijden. Zodat je de andere kant nog even kan ‘bakken’.
Hevel de gebakken omelet over naar een groot bord. En beleg een helft met plakjes avocado, tomaat en eventueel lenteui. Breng op smaak met peper en zout. Klap de omelet ten slotte zo dicht dat je de vulling nog ziet. En geniet ervan!