Zomerse erwtensoep met kokos
Erwtensoep in de zomer? Met dit zomerse recept kan het gewoon. Voor die warme dagen waarop je hunkert naar de knusheid van de winter. Deze erwtensoep heeft een zomerse twist door de kokosmelk en is lekker hartig door de gemalen komijn. Inderdaad, voor dit zomerse soepje heb je helemaal geen bouillonblokje nodig. Lekker én gezond, dus.
Dit recept komt van blogger Charelle van The Scent Of Cinnamon en is gebaseerd op de Ayurvedische leer. Op haar blog deelt Charelle al haar ervaringen en ontdekkingen op het gebied van gezonde voeding en de kracht van kruiden. Zo ontwikkelde ze drie unieke theerecepten die je helpen in contact te komen met je intuïtie.
Zo maak je de zomerse erwtensoep
Breng het water samen met de kokosmelk, zout en de gemalen komijn aan de kook.
Voeg de erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Garneer met de geroosterde kokoschips en breng op smaak met de verse peper en koriander.
Gebruik je geen geroosterde kokoschips maar geraspte kokos? Rooster de geraspte kokos dan in een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie) totdat het een bruin tintje krijgt. Dat duurt 2-3 minuten, dus blijf bij de pan en roer regelmatig. Haal de pan meteen van het vuur zodra de kokos bruin kleurt.
Meer zomerse soepjes
- Maïssoep met kokosmelk en specerijen
- Zomer minestrone met kip-gehaktballetjes
- Frisse courgettesoep met kip en munt