Culy Homemade: zomerse curry met mais, tomaat en tamarinde
Klaar voor je nieuwe favoriete recept? Komt ‘ie: het wordt een zomerse curry met twee soorten mais, flink wat kerstomaatjes, munt en pinda’s. De curry is iets frisser en heeft een aangenaam zuurtje, een beetje anders dan je gewend bent. Het geheim? Tamarinde.
Dat laatste koop je trouwens gewoon bij de Albert Heijn, in pastavorm. Zo’n potje tamarindepasta is trouwens sowieso een aanrader om in huis te hebben. Zet het spul vooral in om een zuurtje toe te voegen aan je gerechten, zoals wij hier doen om deze curry wat meer zomerse frisheid te geven.
Make it vegan! Op de yoghurt in de topping na is dit gerecht volledig plantaardig. Om het gerecht vegan te maken, kun je de yoghurt uiteraard vervangen door een plantaardig alternatief.
Zomerse curry met mais, tomaat en limoen
Verwarm een grote pan op medium vuur en verhit een scheut plantaardige olie. Fruit daarin het venkelzaad, korianderzaad en de chilivlokken gedurende een paar minuten aan. Blijf goed roeren.
Voeg daarna de knoflook toe de groene peper toe en roer nog een paar minuutjes. Zorg dat de knoflook niet bruin kleurt, draai desnoods je vuur lager om dat te vermijden.
Voeg de kokosmelk, de tamarindepasta, het paprikapoeder, de gember en de kerstomaatjes gelijktijdig toe en laat alles op medium vuur inkoken tot de kokosmelk een beetje indikt. Reken hiervoor ongeveer 15 à 20 minuten uit.
Voeg de twee soorten mais toe en laat een paar minuten meekoken. Serveer in kommen en maak elke kom af met wat een eetlepel yoghurt, de gehakte pinda’s, een paar blaadjes verse munt en een partje limoen.
Meer zomerse gerechten?
- Culy Homemade: roze sgroppino (dat ijskoude, tongstrelende zomerdrankje)
- Zomerse bladerdeegtaartjes met ricotta, tuinbonen en munt
- Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen