Culy Homemade: snelle zomerpasta met doperwten en citroen
Voor de combinatie pasta + doperwten + citroen komen wij met liefde ons bed uit. Deze snelle zomerpasta staat binnen een mum van tijd op tafel, want de saus maak je in de keukenmachine. Verder is het een kwestie van pasta koken en pijnboompitten roosteren. Eitje dus!
Kom je mooie verse doperwten tegen? Die zijn érg lekker in deze snelle zomerpasta. Voor de saus raden we je aan om erwtjes uit de diepvries te gebruiken, de verse kun je later toevoegen aan de saus.
Dit recept komt officieel van de foodblog The Food Charlatan. Je kunt het – net als wij deden – natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak. Sowieso moet je bij het maken van dit recept véél proeven en dat is altijd goed nieuws.
Snelle zomerpasta met doperwten en citroen
Gebruik je doperwten uit de diepvries? Leg ze dan kort in een bakje met warm water om ze te laten ontdooien. Giet ze daarna af.
Breng een ruime pan met water aan de kook en zorg dat er flink wat zout in zit.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Kook de fusilli in ongeveer 8 tot 10 minuten al dente (check de aanwijzingen op de verpakking, liever iets teveel bite dan te zacht). Vang wat van het kookvocht op tijdens het afgieten, roer wat olijfolie door de pasta en zet zolang opzij.
Doe de geplette knoflooktenen, de peterselie, oregano en de tijm in een keukenmachine en hak ze fijn. Doe er 225 gram van de doperwten bij, samen met de ricotta, de rasp en het sap van de citroen, de olijfolie en zout en peper. Pulseer kort, tot je een saus hebt maar nog wel stukjes doperwt ziet zitten. Dat geeft een lekkere bite aan de pasta. Proef en breng op smaak.
Meng het ricottamengsel door de pasta, samen met de rest van de doperwten. Voeg indien nodig een beetje van het achtergehouden kookwater toe, om de pasta lekker smeuïg te maken.
Schep de pasta op de borden en bestrooi met de pijnboompitten, gedroogde chili, Parmezaanse kaas en eventueel nog wat zout. Druppel er tot slot nog wat extra olijfolie overheen.