Culy Homemade: zoetzure uien (ingelegde rode ui)
Zoetzure uien (of ingelegde rode ui) zijn zo mooi roze én een enorm lekkere smaakmaker bij allerlei gerechten. Op een broodje of een wrap, bij pittig eten of door een salade. Alles fleurt er – letterlijk – van op
Met dit recept maak je gelijk een potje vol, die je in je koelkast kunt bewaren.
Zo maak je zoetzure uien (ingelegde rode ui)
Het is heel simpel: meng alle ingrediënten in een pot en voeg de ui – in ringen – toe. Even goed schudden en op kamertemperatuur laten staan.
Wil je ze gelijk gebruiken? De zoetzure uien hebben ongeveer een uur nodig om zacht te worden, maar hoe langer ze staan, hoe beter. Daarna kun je ze 1 à 2 weken in de koelkast bewaren.
Recepten met ingelegde rode ui:
- Culy Homemade: flatbread met makreel, rode biet en wasabimayo
- Japanse bagels met cream cheese, zalm en wasabi-nootjes
- Culy Homemade: knapperige tostadas met zwarte bonen (refried beans)