Culy Homemade: zoete aardappel-pompoensoep met appelchips
Een heerlijke zoete aardappel-pompoensoep met knapperige appelchips.
De appelchips:
Verwarm je oven voor op 100 graden en zet een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmatje klaar. Snijd een appel in hele dunne plakjes, met een superscherp mes of met behulp van een mandoline. Leg de plakjes op de bakplaat en droog 90 minuten op 100 graden. Zo heb je heerlijk krokante appelchips! Je kunt dit ook de ochtend van tevoren doen.
De soep:
Snipper de ui fijn. Schil de pompoen (verwijder de draderige binnenkant en de pompoenpitten) en de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. (Je leest hier hoe je het beste een pompoen aanpakt). Hoe kleiner, hoe sneller je soep klaar is. Probeer alle blokjes ongeveer even groot te maken.
Verhit een grote soeppan op medium vuur, voeg twee eetlepels olie toe en fruit hierin de ui in een paar minuten glazig. Voeg daarna de blokjes pompoen en zoete aardappel toe en bak even een paar minuutjes mee.
Voeg 1,5 liter toe met twee groentebouillonblokjes en breng aan de kook. Kook de groenten in de bouillon in ongeveer 15 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Wil je een dikkere soep, haal dan met een soeplepel een deel van het water eruit voordat je gaat pureren. Roer de kookroom erdoorheen (bewaar een klein beetje voor garnering).
Opdienen:
Giet de soep in kommen en maak op tafel af met een swirl kookroom. Serveer met de appelchips.