Redactie
Redactie Dessertrecepten 26 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je Zweedse chokladbollar (chocoladeballen)

Wie in Zweden is opgegroeid, heeft ze vast als kind gegeten: chokladbollar, oftewel chocoladeballen. De lekkernij is simpel om te maken en ontzettend smakelijk. Tegenwoordig zie je veel ‘healthy’ versies van de ballen voorbij komen, maar dit is de klassieke variant – met suiker en boter.

Mix de boter, suiker en koffie in een kom. Dit kan met de hand of met een mixer. Wanneer de ingrediënten goed vermengd zijn, voeg je de rest toe. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is. Het mengsel moet stevig zijn, maar niet te plakkerig. Voeg zo nodig extra koffie of havermout toe.

Rol vervolgens ballen van het mengsel ter grootte van een pingpongbal. Rol de ballen door de kokos en zet in de koelkast. Laat de chokladbollar zo’n 2 uur rusten voor je ze serveert.

Dit recept is afkomstig van Fika Magazine, een lifestylewebsite over alles wat met Scandinavië te maken heeft: reizen, food, design, mode, beauty en entertainment. Het recept is gebaseerd op de recepten van Honest Cooking en Leila.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.