Redactie
Redactie Diner 13 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf Thaise tom ka kai

Tom ka kai is een bekende soep uit de Aziatische keuken met kip, kokosmelk en citroengras. Dit recept is afkomstig van Martine Hilverda en is makkelijk en snel te maken. 

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Calorieën321 kcal

Voor 4 personen:

  • 360 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 400 gram kokosmelk
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 200 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 8 plakjes laos
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 handjes taugé
Beoordeling
4.5 / 5 sterren. 65 x beoordeeld.

Plet de stengels citroengras en snijd ze doormidden. Neem een ruime soeppan en breng de bouillon, laos, citroengras, knoflook, rode peper en basterdsuiker zachtjes aan de kook. Zodra het geheel kookt, voeg je de kokosmelk toe.

Voeg vervolgens de kipreepjes en champignons toe en laat dit op laag vuur al roerend sudderen, tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap en de taugé toe. Laat twee minuutjes pruttelen en schep dan de tom ka kai op. Het citroengras en de laos kan je voor het opdienen uit de soep vissen of aan tafel eruit halen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.