Zo maak je zelf Siciliaanse cannoli
Een typisch Siciliaans dessert: cannoli met een beetje chocolade en gekonfijte sinaasappel. Een heerlijke zoetigheid voor bij de koffie. Als je ‘s een keer iets anders op tafel wilt zetten dan de gewoonlijke gevulde koeken.
* Voor dit recept heb je cannoli-vormen nodig. Deze metalen buizen bestel je online, maar je kunt het deeg ook kant-en-klaar kopen bij sommige Italiaanse delicatessenwinkels.
Siciliaanse cannoli maken
Begin met het deeg (als je het zelf maakt). Roer de boter met de poedersuiker met een mixer luchtig. Voeg de witte wijn, vanillesuiker en zout toe en meng goed door.
Roer de helft van de bloem door het beslag en meng nogmaals goed door. Voeg de rest van de bloem toe en kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt twee uur rusten op een donkere plek.
Roer de ricotta los met een vork en hak de chocolade grof. Roer de suiker en chocolade door de ricotta en zet de vulling in de koelkast.
Verwarm nu de frituurpan tot 180 graden en vet de vormen in met olie. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer drie millimeter dik. Steek met de steker of kom cirkels uit het deeg. Vouw de deegcirkel over de vorm.
Bestrijk de uiteindes met het eiwit en druk aan zodat de uiteindes aan elkaar blijven plakken. Bak ze (inclusief de vorm) in ongeveer twee minuten goudbruin.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de cannoli met de vormen circa 3 minuten in de vriezer om af te koelen. Verwijder de vormen uit de cannoli en herhaal de stappen tot je geen deeg meer over hebt.
Vul een spuitzak met het ricottamengsel en vul de afgekoelde cannoli hiermee. Snijd de sinaasappelschillen fijn. Garneer de cannoli met de sinaasappelschillen en bestuif met poedersuiker.
Wil je zien hoe je de cannoli moet maken? Bekijk de video van 24kitchen.
Dit vind je misschien ook lekker
- Italiaanse zoete ricotta beignets
- Ricottacake met frambozen en bramen
- Smeuïge ricotta-amandel-citroen-cake