Zo maak je zelf krokante chips uit de oven
Zelfs chips maken is leuk, makkelijk én onwijs lekker. Je hebt flink wat aardappels én geduld nodig om een schaaltje te vullen, maar zodra je het als een soort therapie ziet, word je in no time helemaal zen in de keuken.
Snijd de aardappels dun met een scherp mes, kaasschaaf of op een mandoline. Kook deze schijfjes 3 minuten in goed gezouten kokend water. Vervolgens uit laten lekken op keukenpapier; hoe droger de schijfjes, hoe beter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de schijfjes aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid met zout en peper naar smaak, en eventueel nog wat (olijf)olie. Dit zorgt voor meer knapperigheid en smaak, maar maakt de chips ook vetter. Wij gebruikten wat truffelolie voor extra veel smaak.
Bak de schijfjes 15 minuten op 200 graden. Vervolgens afdeppen met keukenpapier en eventueel met wat extra zout of andere kruiden serveren in een papieren zakje of schaaltje.