Redactie
Redactie Diner 10 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf knapperige vissticks

Dit heerlijke recept voor homemade vissticks kregen we van Marley Spoon. Geserveerd met aardappels en snackgroenten. Yum!

Snijd de aardappels indien nodig in gelijke stukken en kook in ruim water met een theelepel zout. Kook de aardappels in 15 à 20 minuten beetgaar, giet af en laat uitdampen in de pan.

Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers het sap uit. Halveer de komkommer in de lengte, snijd in vieren en vervolgens in stukken van twee à drie centimeter lang. Snijd de paprika in vieren, verwijder de kern en snijd in dunne reepjes. Breng de komkommer en paprika op smaak met zout, peper, suiker en een eetlepel limoensap.

Verdeel een beetje bloem over een bord en kluts twee eieren los in een kom. Dep de vis droog en snijd in reepjes van ongeveer twee centimeter dik. Hak de peterselie fijn en meng op een schoon bord met het paneermeel.

Kruid de visreepjes met peper en zout, haal ze door de bloem en vervolgens door het ei. Bedek de reepjes met een laagje paneermeel en leg apart.

Hak de kappertjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise, één eetlepel limoensap, één eetlepel limoenrasp, zout en peper. Voeg naar smaak eventueel meet limoensap en/of -rasp toe.

Verwarm een koekenpan met drie à vier eetlepels olie op middelhoog vuur. Bak hierin de visreepjes in drie tot vijf minuten knapperig. Meng de aardappels met één eetlepel olie en serveer met de visreepjes, komkommer, paprika en kappertjesdip.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.