Zo maak je supersnelle tomatensoep
Zin in tomatensoep, maar heb je weinig tijd? Zo maak je een hele snelle en makkelijke tomatensoep! En nee, hier hoef je dus geen tomaten voor te ontvellen. Gemak dient de mens. Oh, en als je nog iets lekkers zoekt om bij de soep te serveren, probeer ‘s dit Ierse sodabrood dat je gewoon maakt in een pan (mét bruine whiskeyboter). Makkelijker kunnen we het je niet maken.
Zin in een andere makkelijke soep? Bekijk al onze soep-recepten.
Makkelijke tomatensoep
Verhit in een grote soeppan wat olijfolie en bak daarin op medium vuur de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui in een paar minuutjes aan. Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Zet daarna het vuur laag en laat alles zo’n 5 minuutjes inkoken.
Haal de soep van het vuur en voeg een scheutje rode wijnazijn toe. Wil je de tomatensoep nog gladder hebben, zet er dan even de staafmixer in. Lekker om te serveren met wat verse groene kruiden en getoast brood. Geniet ervan!
Meer makkelijke soep-recepten:
- Onze 10 favoriete soepen voor de herfst
- Franse uiensoep met 5 verschillende soorten ui
- Onze favoriete recepten voor pompoensoep