Zo maak je hét Britse toetje: Knickerbocker Glory
Knickerbocker Glory is sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een klassieker op de toetjeskaart in Groot-Brittannië, vooral aan de kust.
Niemand weet precies waar de naam precies vandaan komt. Maar het concept van dit dessert is simpel: een sundae in een hoog glas, met laagjes van roomijs, fruit, vruchtensaus, slagroom en verkruimelde koekjes.
Eigenlijk is de Knickerbocker Glory zo simpel, dat een recept haast overbodig is. Je maakt laagjes van bolletjes ijs (die mogen best een beetje smelten) en je favoriete fruit, slagroom en andere versiering. Net zo lang totdat je enorme glas vol is.
Variatie
Wel kan er volop gevarieerd worden met allerlei extra ingrediënten: van siroop tot kokos tot nootjes, maar ook diverse soorten roomijs.
Een klassieke combinatie is vanille-ijs, verkruimelde zandkoekjes of bitterkoekjes, aardbeien en frambozen. Vaak zie je ook de combi chocolade en zoete kersen, of juist frisse perzik.
Wil je voortborduren op de Knickerbocker Glory, maak dan ook eens Eton Mess: hetzelfde laagjes-idee, maar dan zonder ijs, maar mét meringue.