Zo maak je healthy chocoladetruffels
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F10%2F147994139.jpg)
Zin in een zoete snack, maar wil je een beetje op de lijn letten? Zo maak je onwijs lekkere healthy chocoladetruffels!
Voor ongeveer 30 truffels:
- 100 gram havermout
- 175 gram ontpitte dadels, fijngesneden
- 2 eetlepels cacaopoeder + extra om de truffels later doorheen te rollen
- 120 gram pindakaas of amandelboter
- 2 theelepels vanille-extract
- Snuf kaneel
- Optioneel: kokosrasp of gehakte noten
- Keukenmachine
Doe de havermout in een keukenmachine of grote hakmolen en maal fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed door in de keukenmachine; het wordt een los beslag dat een beetje aan elkaar plakt. Als het té droog is, kun je wat extra pindakaas of amandelboter toevoegen, als het te nat is, iets meer havermout.
Strooi het extra cacaopoeder op een bord. Rol het mengsel uit de keukenmachine in balletjes, ongeveer 3 flinke theelepels per truffel. Maar je kunt ze natuurlijk zo groot of zo klein maken als je wil! Kneed met je vingers het mengsel tot mooie plakkerige balletjes.
Rol de truffels in het cacaopoeder op het bord en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast, of langer totdat je ze gaat serveren. Je kunt ze ook door kokosrasp of gehakte noten, zoals pistachenoten, rollen voor een extra twist.