Zo maak je een zomerse aardbeien granita
Superfris, superzomers en lekker licht: deze aardbeien granita. In een handomdraai gemaakt!
Maak de aardbeien schoon en haal de kroontjes ervan af. Pureer in een keukenmachine, blender of met een staafmixer. Voeg de poedersuiker en het sap van de limoenen toe en pureer goed glad.
Pak nu een platte ovenschaal of grote plastic bak. Giet het mengsel in de schaal, roer goed en zet zonder te bedekken in de vriezer. Laat deze bevriezen totdat er bij de randjes ijs ontstaat, dit duurt ongeveer een half uur. Roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes los komen, zet terug in de vriezer en herhaal ongeveer elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt ongeveer drie uur in totaal.
Gebruik een grote vork om de granita los te roeren en serveer vervolgens in een mooi hoog glas.
Je kunt de granita in een luchtdicht bakje in de vriezer ongeveer één week bewaren.