Zo maak je een Umami Mary: de ultieme Bloody Mary
‘Het Grote Bloody Mary Boek’ van Ketel One Vodka is onlangs uitgebracht. In dit boek staan 30 goddelijke Bloody Mary-recepten, afkomstig van 30 top bartenders uit Rotterdam en Amsterdam, zoals Tess Posthumus (beste vrouwelijke bartender) en Ben Lobos (beste bartender van Nederland 2018). Wij mogen een recept uit het boek met je delen: een fijne cocktail voor ‘s avonds of als anti-katermiddel op de vroege morgen. Én heel geschikt voor Halloween…
Ben Lobos – de beste Nederlandse bartender 2018 – ontdekte dat umami de boventoon voert bij een goede Bloody Mary. Hij bedacht het recept voor de Umami Mary: de ultieme Bloody Mary. Ben: “Umami, de vijfde basissmaak, is de perfecte omschrijving van een Bloody Mary. Maar je proeft bij een goede Bloody Mary ook zure, zoete, zoute en bittere tonen door de garnering en specerijen.”
Let op: Ben gebruikt in zijn recept een citrus oplossing. Die koop je online en wordt door bartenders gebruikt in plaats van citrus.
Zo maak je deze Umami Mary
Maak de bieten shrub door de bieten in een slowjuicer te doen.
Vul de hoeveelheid bietensap aan met dezelfde hoeveelheid roze wijnazijn.
Maak het spinaziesap door de spinazie, jalapeño en koriander in de slowjuicer te doen.
Maak de Spice Solution door de sojasaus te mengen met de gemalen, zwarte peper.
Voeg de bieten shrub, spinaziesap, Spice Solution samen met ijsblokjes toe aan de shaker. Voeg dan ook de citrus oplossing toe. Throw de cocktail tot de shaker koel aanvoelt.
Vul het Rocksglas tot de rand met ijsblokjes.
Garneer de Bloody Mary met de verse korianderblaadjes.
Meer over de Bloody Mary:
- De 10 meest absurde Bloody Mary’s
- Bij dit café krijg je burgers & biertjes als garnering bij je bloody mary
- De allerbeste bloody mary