Zo maak je een klassieke eiersalade
Eigenlijk nog steeds altijd goed: de klassieke eiersalade. Dit heerlijke recept komt van Mirjam van de fijne blog Veggie very much. En ook fijn: eiersalade maken is helemaal niet moeilijk. Je moet alleen net even weten hoe het moet.
Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, acht ei is een overheerlijke eiersalade. Aan de slag!
Zelf eiersalade maken
Kook 8 eieren tot ze hard zijn. Dat doe je zo: zet een pan met koud water op met daarin 1 theelepel zout en doe de eieren daarin. Breng aan de kook en zet je kookwekker op 12 minuten.
Snijd ondertussen de peterselie heel fijn. Je kunt wat dunne stengeltjes mee snijden, maar de harde, dikkere stengels laat je achterwege. Snijd de halve ui heel fijn. Snijd de kleine augurkjes in dunne plakjes. Mix alles in een ruime schaal, en voeg de mayonaise en mosterd toe.
Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder of scherp mes fijn. Voeg ze toe aan het mayo-mengsel en breng de eiersalade op smaak met zout en peper.
Ook lekker: Zelf eiersalade met truffel maken