Culy Homemade: zo maak je een heerlijke kip korma
Een heerlijk mild Indiaas gerecht: kip korma. Deze kip korma kook je helemaal zelf van verse ingrediënten.
Voor een sneller recept, kun je de gehele kruidenpasta ook kant-en-klaar kopen bij de toko of supermarkt. Zie onderstaande afbeelding voor een paar van onze favorieten! Als je een kant-en-klare korma pasta koopt, kun je de eerste stappen van dit recept overslaan.
Zelf de korma pasta maken
Verhit de ghee of olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en gember ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot het lekker geurig is.
Voeg de cashewnoten en kokosrasp toe, schep het geheel goed door en bak een paar minuutjes.
Voeg nu de garam masala (specerijenmengsel) toe en bak een minuutje mee. Voeg de blokjes tomaat toe, roer het geheel goed door en haal van het vuur. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een mooie gladde pasta.
Gebruik je kant-en-klare korma pasta? Begin vanaf hier
Kook de basmati rijst.
Bak in een pan de kip gaar in een beetje ghee of olie. Zodra de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de korma-pasta, het amandelschaafsel, de fijngehakte koriander en de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en laat het geheel inkoken.
Zodra het mengsel bubbelt, zet je het vuur helemaal laag en sudder je het gerecht nog zo’n 5 tot 10 minuten door. Als je van een wat zurige en romige smaak houdt, kun je er een flinke lepel (magere) yoghurt doorheen roeren.
Serveer met gekookte basmati rijst.