Zo maak je een basilicum Margarita
Een Margarita is – als je ‘t ons vraagt – onmisbaar bij lekker Mexicaans eten. Deze cocktail, die al uit 1948 dateert, viert vandaag zijn verjaardag. Wij vieren ‘Margarita Day’ met deze basilicum Margarita. Supersimpel om te maken, eh, shaken, met een bijzonder lekker resultaat.
De basilicum Margarita wordt ook wel ‘The Waltz’ genoemd en bevat een twist op de originele Margarita. Dat recept werd trouwens bedacht door Margaret Sames. Haar originele recept bevat Cointreau, witte tequila, vers limoensap en een randje zout en is nog altijd onveranderd gebleven.
De iconische cocktail ontstond in het vakantiehuis van Margaret bij een etentje met vrienden, onder de zon van Acapulco, Mexico. Wij menen dat je die vibes er nog altijd in terug kunt proeven…
Zo maak je de basilicum Margarita
1. Voeg Cointreau, tequila, limoen en basilicum toe aan de shaker. Voeg ijs toe en schud.
2. Fijn zeven in een glas met ijs.
3. Werk af met sprankelende appelcider en garneer met basilicum.