Zo maak je de Peruaanse cocktail Pisco Sour
Weer eens wat anders dan een Mojito of Margherita: de Pisco Sour. Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Peru, en schijnt door een Amerikaanse bartender in Peru bedacht te zijn in de jaren ’20. Pisco is een bekende sterke drank, gedestilleerd uit druiven, uit Peru en Chili (de landen ruziën nog altijd over wat de échte origine is), en vormt dan ook de basis van de Pisco Sour.
Zo maak je Pisco Sour
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud goed. Voeg ijs toe en schud opnieuw. Zeef in een glas en doe er wat druppels Chuncho Bitters op.
Optioneel: sprenkel er een snuf kaneel bovenop.
Variant
Een variant op de Pisco Sour is de Mango Sour, daarbij voeg je wat mangosap toe. Ook lekker is de Sour de Campo met gember en honing. In een gekke bui en trek in een bepaalde smaak? Ga ‘s op de creatieve tour en maak je eigen variatie op de Peruaanse cocktail.
Meer lekkere cocktails?
- Zo maak je de perfecte mimosa
- Negroni met kaneel en steranijs
- De lekkerste cocktails voor een herfstige avond