Hamburgers met gebakken champignons
Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zelfgemaakte hamburgers met gebakken champignons.
Snijd de uien fijn, snijd de champignons in stukjes en snijd de tomaat in plakjes. Doe de rucola en de tomaat in een apart bakje. Snijd de bollen door midden.
Doe het gehakt in een grote kom en meng dit met een derde van de uien, het ei, de paneermeel en de ketjap. Kneed de ingrediënten met je handen door elkaar en maak hiervan acht platte hamburgers.
Verwarm een grill- of koekenpan en bak hierop de broodjes aan beide kanten bruin in twee minuten. Verwarm in dezelfde pan een klontje boter en bak hierin de champignons en uien bruin, doe deze in een apart bakje. Zet het vuur van de pan hoog en bak de hamburgers aan beide zijden bruin in acht minuten.
Zet de mayonaise, ketchup en de bakjes met rucola, tomaat, champignon en ui op tafel. Verdeel de broodjes en hamburgers over ieders bord. Iedereen kan nu zelf zijn hamburger maken en desgewenst extra ingrediënten toevoegen zoals: kaas, piccalilly en augurk.