Culy Homemade: zelfgemaakte chocoladereep met cranberry’s & noten
De laatste tijd verschijnen chocoladerepen in de lekkerste smaken en soorten. Maar wist je dat het ook heel simpel is om je eigen zelfgemaakte chocoladereep te maken?
Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is chocolade te smelten en te versieren met alles wat je lekker vindt. Je hoeft dus niet eens chocolade te temperen, wat soms best een ingewikkeld klusje is. Nadat je chocoladeplak is versierd, gaat -ie een uurtje in de koelkast. Daarna hak je ‘m in grove stukken.
Wij maakten winterse chocoladebrokken van pure chocolade, versierd met cranberry’s, pistachenoten en sinaasappel. Heerlijk bij een glaasje glühwein of warme choco!
Je eigen zelfgemaakte chocoladereep
Rooster hiervoor eerst de pistachenoten kort in een droge koekepan en rasp de schil van de sinaasappel.
Breek de chocolade in gelijke stukjes en smelt die au bain marie. Giet de chocolade daarna uit over een stuk bakpapier op een bakplaat of in en bakblik (houd er rekening mee dat die in de koelkast past!). Strooi er de pistachenoten, cranberry’s en sinaasappelrasp overheen en zet een uurtje in de koelkast.
Breek de plak daarna in stukken en geniet. De chocolade is in de koelkast nog een week houdbaar.
Meer lekkere recepten met chocolade:
- Pindakaas-dadelfudge met chocolade van Donna Hay
- Zelf bakken: chili-chocoladekoekjes van Rutger
- Culy Homemade: éclairs met salted caramel en chocolade