Redactie
Redactie Recepten 26 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Zelf (zuivelvrije) havermelk maken

Een heel fijn recept van de leuke site Voedzo.nl: zelf (zuivelvrije) havermelk maken. Een fijn alternatief voor melk, als je een lactose-intolerantie hebt of gewoon eens wat  anders wil proberen.

  • 80 gram haver(mout)
  • 800 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een paar druppels stevia (of een ander zoetmiddel)
  • Ook lekker: snuf kaneel
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
4.2 / 5 sterren. 6 x beoordeeld.

De havermelk is niet superlang houdbaar; ongeveer een paar dagen.

Doe de ingrediënten in een blender en meng goed. Zet de blenderkom in de koelkast en laat deze daar een nachtje rusten. De volgende ochtend zet je de blender weer eventjes aan. Zeef het geheel dan en voilà! Je hebt havermelk. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Zie ook ons recept voor homemade notenmelk van paranoten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.