Culy Homemade: zelf tortillachips maken (snel en makkelijk!)
Zelf tortillachips maken: waarom zou je? Nou, omdat je nog een pak tortilla’s hebt liggen bijvoorbeeld. Of omdat je de guacamole wel in huis hebt, maar de chips bent vergeten te halen. Daarbij zijn zelfgemaakte tortillachips ook een stukje gezonder, omdat je ze niet frituurt. Tel uit je winst.
Zelfgemaakte tortilla chips zijn ontzéttend makkelijk en snel te maken. Je hebt alleen een stapel tortilla’s nodig, een scherp mes, wat zonnebloemolie en zout en een oven.
Superlekker met verse guacamole of salsa. Of gebruik ze voor nacho’s uit de oven!
Zelf tortillachips maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier (mocht je er maar één hebben, bak de chips dan in twee keer af).
Snijd de tortilla’s met een scherp mes in 8 stukken. Gewoon zoals je een taart te lijf zou gaan, zeg maar.
Doe de tortillachips in een grote kom en hussel ze met de olijfolie en zout. Wees voorzichtig, zodat ze niet (teveel) omkrullen of breken.
Verdeel de chips over de bakplaten en zorg dat ze niet teveel op elkaar liggen. Dan bakken ze gelijkmatiger.
Schuif ze in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig.
Serveer je zelfgemaakte tortillachips met verse guacamole en eventueel salsa. Of maak er meteen een lekkere schaal nacho’s mee.