Zelf taaitaai-poppen bakken
Pepernoten bakken we vaak genoeg, dus wat dacht je van zelfgemaakte taaitaai poppen tijdens Sinterklaas? Rudolph van Veen maakte ze onlangs in een iets andere vorm dan we gewend zijn, maar zeker niet minder lekker.
Zo maak je de taaitaai-poppen
Breng het water met de honing en de 170 gram bruine suiker aan de kook en meng beide bloemsoorten met het zout. Mix tot een plakkerig deeg en laat dit afgedekt een nacht rusten op kamertemperatuur.
Verwarm je oven voor op 210 graden en vijzel het anijszaad tot een poeder. Meng een scheutje water met de resterende basterdsuiker, het anijspoeder en bakpoeder. Kneed het mengsel door het deeg dat een nacht heeft gerust en rol uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik.
Steek vormpjes uit met een poppetjessteker of met behulp van een zelf getekende mal en een mes. Verdeel het de vormpjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in twaalf minuten goudbruin en gaar.
Klik hier voor de bijbehorende video