Culy Homemade: zelf pindamelk maken
Er is maar één vraag die we ons stelden nadat we dit recept hadden gemaakt. Wáárom kenden we pindamelk nog niet eerder? Want hoewel het aanbod aan plantaardige melkvervangers alleen maar toeneemt, kom je pindamelk toch nog niet zo gauw tegen. Zó onterecht.
Het plan was om de pindamelk te bewaren voor ontbijtjes (lekker bij havermout!) of om mee te experimenteren bij de koffie. Maar wat bleek? Zelfs zo, uit het glaasje, is het verrukkelijk.
Je kunt trouwens elke soort pinda gebruiken. Hou je van een geroosterde smaak, kies dan geroosterde pinda’s. Zelfs gezouten pinda’s kun je gebruiken, het meeste zout spoelt immers tijdens het weken weg. Dat hebben wij gedaan in de versie die wij hier maakten en het resultaat stelde helemáál niet teleur.
Zo maak je zelf pindamelk
Laat de pinda’s een nachtje weken in een kom water.
Giet ze af en blend ze de dag daarna samen met het water, het zout, de pindakaas en de suiker in een blender (of met de staafmixer).
Laat de pindamelk uitlekken in een schone theedoek (of kaasdoek). Giet de gezeefde melk in een flesje en zet koel.
Lekker in smoothies, in lattes, bij je havermout of gewoon zo, als vieruurtje.
Gek op pinda?
- Culy Homemade: snelle pindadip met groenten (lekker als lunch)
- Thaise rode curry met inktvis en pinda’s
- Culy Homemade: pindasoep met citroengras, chili en taugé