Culy Basics: zelf de allerlekkerste limoncello maken
Zelf limoncello maken kent weinig nadelen. Het is een leuk project, je bewaart het eeuwig in de vriezer en je kunt het altijd als verrassing naar boven toveren tijdens etentjes.
Je zou je kunnen afvragen of zelf limoncello maken geen tijdrovend klusje is. Daarin kunnen we je geruststellen: het grootste werk zit ‘m in een weekje wachten tot de citroenschillen hun smaak hebben afgegeven aan de wodka. Na dat weekje geduld word je gelukkig aardig beloond: zelfgemaakte limoncello is veel aromatischer en lekkerder dan een standaard exemplaar uit de winkel.
Zelf limoncello maken
Schil met een dunschiller de citroenen en bewaar alleen de schil. Tip: maak limonade van het sap dat je uit het resterende vruchtvlees kunt persen.
Verwijder met een scherp mesje zoveel mogelijk wit van de schil, dit kan de limoncello bitter maken. Steriliseer een grote, glazen weckpot en bewaar hierin de wodka met de citroenschil. Laat minstens een week op een koele, donkere plek staan.
Schud om de twee dagen met de pot om de schilletjes los van elkaar te krijgen en smaak blijven afgeven. Zeef de wodka na minimaal één week en gooi de schillen weg.
Maak een simpele suikersiroop door het water aan de kook te brengen, de suiker toe te voegen en te roeren totdat deze volledig is opgenomen. Laat goed afkoelen en meng met de wodka.
Giet je limoncello in gesteriliseerde, glazen flessen en bewaar in de vriezer.
Meer uit Italië?
- Culy Homemade: bagna cauda (Italiaanse knoflook-ansjovisdip met crudités)
- Trend: gingerino: de alcoholvrije variant van Aperol Spritz die we óveral in Italië zien opduiken
- Zo eet je pasta als een Italiaan (zonder lepel dus)