Culy Basics: simpele knoflooksaus zoals bij de snackbar
Knoflooksaus is (samen met mayo) niet weg te denken uit de koelkasten van Nederlanders. In de supermarkt zijn er tientallen merken te vinden, maar we blijven een zwak houden voor de variant van de snackbar. Hoe krijgen ze die toch zo goed? Wij hebben het recept!
Op je broodje döner, om je kibbeling in te dopen en bij de barbecue. Volgens Culy’s Ogechi is het de lekkerste dip bij pizza (try it!). Maar waarom is het zo lastig om die verslavend lekkere saus thuis na te maken?
Het geheim zal je verbazen, er gaat namelijk niet één teentje knoflook in de knoflooksaus. Deze lekkere saus maak je namelijk met… knoflookpoeder!
Simpele knoflooksaus maken met mayo
Het is eigenlijk ontzettend voor de hand liggend, want in de snackbar heeft niemand tijd om dertig tenen knoflook te pellen. Gemak staat centraal, dus het bereiden van de knoflooksaus is een fluitje van een cent. Ook gaat er geen Griekse yoghurt in deze variant, wat je vaak voorbij ziet komen. Maar de saus blijft heerlijk fris door het citroensap en romig door de mayonaise.
Wil je toch liever knoflooksaus maken met yoghurt en echte knoflooktenen, check dan ons andere recept voor homemade knoflooksaus.
Simpel: zelf knoflooksaus maken met mayo
- Voeg de mayonaise, crème fraîche en melk toe aan een kom en mix goed met een garde.
- Doe het knoflookpoeder erbij samen met de gedroogde peterselie, suiker en zout. Meng goed. Proef af op zout en voeg extra toe indien nodig.
- De knoflooksaus heeft nog geen sterke knoflooksmaak, dit versterkt namelijk nadat de saus langer staat. Laat daarom minimaal 30 minuten staan en voeg daarna pas extra knoflookpoeder toe.
- De knoflooksaus is ongeveer 3 dagen goed in de koelkast.
Deze sauzen maak je heel simpel zelf:
- Culy Basics: makkelijk bloemkoolsausje met knoflook en Parmezaanse kaas
- Culy Basics: de allerbeste hamburgersaus maak je zo
- Culy Homemade: zelf joppiesaus maken (het ultieme recept)