Culy Basics: zelf je eigen gehaktkruiden maken
Met een goed gevulde specerijenkast maak je makkelijk je eigen gehaktkruiden. Heb je meteen een voorraadje voor al je toekomstige gehaktballen, gehaktbrood of welk gehaktproject dan ook.
Waarom je zelf gehaktkruiden zou maken als je ze ook kant-en-klaar kunt kopen? Tja, vanwege de bekende reden: zelfgemaakt is nou eenmaal (bijna) altijd lekkerder. Bovendien zijn we van mening dat zo’n weckpotje met je eigen mix tien keer leuker staat dan een papieren zakje uit de supermarkt.
En het leuke aan dit recept voor zelfgemaakte gehaktkruiden is dat je het naar je eigen hand kunt zetten. Hou je van spicy, schroef het aantal theelepels chilipoeder dan gerust nog wat op. En is je gehakt bestemd voor een Aziatisch gerecht, dan kun je altijd een theelepel five spice en wat meer gember toevoegen.
Culy Homemade: (restje) gehakt in slawraps met hoisin en sriracha
Zelf gehaktkruiden maken
Meng alle ingrediënten voor de gehaktkruiden in een kom en roer goed. Doe de gehaktkruiden in een weckpotje en bewaar afgesloten.
Meer handige basisrecepten?
- Culy Basics: zelf harissa maken (heel makkelijk!)
- Makkelijker dan je denkt: je eigen gefermenteerde hot sauce maken (een basisrecept + tips)
- Culy Basics: zelf slavinken maken (véél lekkerder dan kant-en-klaar)